8. joulukuuta 2013

8.-14.2.1943 Rakennustyöt sujuvat ja lomaa luvassa


Helmikuu 1943

8/2
Kävin Leinikylässä postilla. Autoa sai odottaa pitkään ja oli se täynnä. Keltainen vaara pelaa palloa luistin radalla. Se onkin nyt kohta kunnossa, kun pakkaset tulivat. Lotat illalla tanssivat, kun Aino Suokas ja Helmi Uosukainen ..-lotta lähtevät lomalle huomenna. Rau.. soi. 
Kirje Eeva-R.ltä 31/1

9/2
Pakkasta 20 ast. Työt sujuvat nyt hyvää vauhtia, kun tänään tuli toimistohuone melko valmiiksi. Seiniin tuli paneli laudoitus. Pojat kävivät kuvissa, vaan minä olin kotona.
Kirjoitin Eevalle 8/2

10/2
Ovia ja ikkunoita laitetaan paikoilleen. Ovet tulevat puoliksi pontista ja puoliksi vaakaa lautaa. Rakennukseen on tehtävä 19. ovea. Viime yönä oli lentotoimintaa. Ryssän koneet olivat hakeneet Kiviniemen kasarmia vaan eivät löytäneet. Elokuva Sumujen laituri. E. H. on tullut lomalta.

11/2
Työt ovat nyt pää asiassa ovien tekoa. Minä tein tänään oven. Kanttiinilla oli tänään viihdytyskiertue. Menin sinne sattumalla. Hanuri soittoa ja laulua. Kävimme yläkämpässä pelaamassa. 

12/2
Mestari kehuu vain töitä, että hyvin sujuvat. Lupaa lomaakin Majuri Härkösen lupauksesta. Tänä iltana klo 7 aikaan toi Valkjärveltä 5 Saksalais mallista autoa tiiliä. Meidän piti purkaa lastit ja elokuviin jäi menemättä. Pidettiin illalla muuten lystiä.

13/2
Rakennustoimiston johtaja kävi tänään katsomassa työmaata. Kanttiinilla oli tänään päivät ja urheilu opistolla nyrkkeilyt. Oli 10 jälkeen katsomassa painia kuvista tullessa. 88 ottelua oli niistä kaikki paitsi 19 selkävoittoa. Kiisseli heitti hienosti vastustajansa lattiaan kohta ollaan ainon kanssa painija. 
Kirjeet Isältä ja äidiltä 10/2 anulta 9/2 Mummolta 10/2

14/2
Lotilla (Henna Roossilla) oli kahvitarjoilu koko komennus porukalle. Hyvät vehnäset. Olin 16 kuvissa ja tullessa sain tietää, että on lähdettävä huomenna lomalle. Soittivat myöhään. Järjestin, että lähden huomenna ja pääsen illalla. 
Kirjoitin Isälle 13/2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti