8. joulukuuta 2013

8.-14.2.1943 Rakennustyöt sujuvat ja lomaa luvassa


Helmikuu 1943

8/2
Kävin Leinikylässä postilla. Autoa sai odottaa pitkään ja oli se täynnä. Keltainen vaara pelaa palloa luistin radalla. Se onkin nyt kohta kunnossa, kun pakkaset tulivat. Lotat illalla tanssivat, kun Aino Suokas ja Helmi Uosukainen ..-lotta lähtevät lomalle huomenna. Rau.. soi. 
Kirje Eeva-R.ltä 31/1

9/2
Pakkasta 20 ast. Työt sujuvat nyt hyvää vauhtia, kun tänään tuli toimistohuone melko valmiiksi. Seiniin tuli paneli laudoitus. Pojat kävivät kuvissa, vaan minä olin kotona.
Kirjoitin Eevalle 8/2

10/2
Ovia ja ikkunoita laitetaan paikoilleen. Ovet tulevat puoliksi pontista ja puoliksi vaakaa lautaa. Rakennukseen on tehtävä 19. ovea. Viime yönä oli lentotoimintaa. Ryssän koneet olivat hakeneet Kiviniemen kasarmia vaan eivät löytäneet. Elokuva Sumujen laituri. E. H. on tullut lomalta.

11/2
Työt ovat nyt pää asiassa ovien tekoa. Minä tein tänään oven. Kanttiinilla oli tänään viihdytyskiertue. Menin sinne sattumalla. Hanuri soittoa ja laulua. Kävimme yläkämpässä pelaamassa. 

12/2
Mestari kehuu vain töitä, että hyvin sujuvat. Lupaa lomaakin Majuri Härkösen lupauksesta. Tänä iltana klo 7 aikaan toi Valkjärveltä 5 Saksalais mallista autoa tiiliä. Meidän piti purkaa lastit ja elokuviin jäi menemättä. Pidettiin illalla muuten lystiä.

13/2
Rakennustoimiston johtaja kävi tänään katsomassa työmaata. Kanttiinilla oli tänään päivät ja urheilu opistolla nyrkkeilyt. Oli 10 jälkeen katsomassa painia kuvista tullessa. 88 ottelua oli niistä kaikki paitsi 19 selkävoittoa. Kiisseli heitti hienosti vastustajansa lattiaan kohta ollaan ainon kanssa painija. 
Kirjeet Isältä ja äidiltä 10/2 anulta 9/2 Mummolta 10/2

14/2
Lotilla (Henna Roossilla) oli kahvitarjoilu koko komennus porukalle. Hyvät vehnäset. Olin 16 kuvissa ja tullessa sain tietää, että on lähdettävä huomenna lomalle. Soittivat myöhään. Järjestin, että lähden huomenna ja pääsen illalla. 
Kirjoitin Isälle 13/2

1.-7.2.1943 Keltainen vaara liikkeelläHelmikuu 1943

1/2
Toisetkin pojat joutuivat muuttamaa pois koululle Päävartiosta, kun sinne tulee vakinaisen aikainen vartio. Ratsuväen miehillä on poikasena kiinni otettu kettu häkissä. Töitä tuli tänään enemmän kuin koskaan. Melkein koko seinä laudoitettiin. 

2/2
Työt edistyvät pikkuhiljaa. Joka 7 huoneessa alkaa olla työt alulla. Olimme upseerien asunnolla purkamassa tiili kuormaa ja saunalla kannettiin erään Majuri Nymanin huoneesta tavarat maalausta varten pois. Vanjat käyvät pyytämässä leipää meiltä. Annamme aina heille sitä.

3/2
Työt luistavat hyvin. Tänään vuorattiin. On aivan vesi-keli ja kastuttiin kun räystäät tippuivat. Ratsuväen viskaalit vaativat tekemään kunniaa kuulemman alik. Kanttiinilla soittaa vain keltainen vaara (ratsuväki) oli edustettuna. Illalla olimme kahvilla lottien kämpässä. Korp. .. Risto .. kom. mies. 
Paketti kotoa 25/1 Isältä ja äidiltä K. 25/1 
Kirje M. Loikkaselta 28/1

4/2
Viskaaleja m. m. Majuri Härkönen kävivät työmaata katsomassa. Kiirehtiä kuulemma pitäisi. Pari poikaa on auton mukana hankkimassa rakennus aineita, kun ovat Valkjärveltäkin haettava. Rakenteilla on tämän koulunkin toinen pää sekä upseerien asunto. Elokuva. Ristikot mustuvat.
Kirje Anulta 31/1 mummolta vastattu 30/1

5/2
Majuri oli luvannut lomaa, jos tehdään työt pian. Keltainen vaara tekee luistin rataa. Kävin Iltamissa. Illalla tanssittiin lottien kämpässä äänislinnan radion mukaan. (Neiti) lotta Aili Suokas. Aino Suokas Kpk 2. 8254. A.. Kas..mäki

6/2
Työt sujuvat entiseen tahtiin. Hyvin herrojenkin mielestä. Laitoin Raken.mest. Viitasen tenavalle suksi sauvat oikein .. aineista. Lotat illalla humu tuulella. Menivät johonkin illalla. Keltaista vaaraa liikkeellä. Vesterinen soitti hanuri..
Kirje Rauhalta 3/2 vastasin. Vastasin Anulle 4/2

7/2
Nukuin viime yön yläkerran likkojen puseron vieressä. Rupesin nukkumaan 1.02 Sataa lumiräntää. Elokuva .. kehässä. Kaikki nuoret lotat yö juoksulla automiesten y.m. kanssa. 
Kirjoitin Reino-sedälle. ..talle 3/2