2. joulukuuta 2013

15.- 22.1.1943 Leini järven jäällä näytöstä saksalaisille

Tammikuu 1943

15/1
Ahkion veto harjoitusta vaihtelevassa metsä maastossa. Saimme myös työ-aseet Tarkka-ampujalle minullekin, kuulun lapio. Kanttiinilla oli Suomen mestaria m. m. painioita ja nyrkkeilijöitä. Nähtiin III ottelua kummassakin urheilu lajissa. Näitä kehoitettiin myös meidän harjoittelemaan.
Kirjeet R. sedältä 12/1 Anulta 11/1 vastasin.

16/1
Hain Töpinästä uuden pakin, henkselit ja leipälaukun. Käytiin täisaunassa jänislammen rannalla. Luovutin Aaltosen pien kiv Hre a.ulle se on nyt a.s.Pllä. I kom lohkolla oli II ryssää tuli ampumahaudan reunalle, mutta toinen kuoli ja toinen jäi vangiksi.
Vastasin a. serkulle 13/1 Anulle 15/1 ja Mummulle 14/1 kotoa paketti 8/1

17/1 
Aamulla saatiin hälytys olla valmiina lähtemään, mutta mihinkään ei kuitenkaan lähdetty. Kävin Saaren kanssa kanttiinilla kuuntelemassa musiikkia, se tuli radiosta ja viestistä lähetettiin.
Kirjoitin Isälle 14/1

18/1
Tänään hiihdeltiin Rykmentissä. Komp. oli täysi vahvuisena  hevoset ja kenttäkeittiö mukana. Pakkaus, kivääri leipälaukku ja lapio. Niistä tuli sellainen taakka, joka päivä vietävästi huonolla suksen kelillä ja kiväärin ollessa epä mukava selässä reissu muodostui rasittavaksi monille m. m. minullekin.
Kirje a. Mikkoselta 15/1 vastasin

19/1
Tänään klo 9 aikaan alkoi marssi Raudun leinikylään. Matkaa oli 27 km. Pakkaukset saimme laittaa kuormaan, mutta kiväärit ja leipälaukut oli selässä. Palkealan aukea kierrettiin ja sitten syötiin herne pokka. Matkaa jatkettiin senjälkeen Tulin leinikylään hyvissä voimissa. Täällä on Rykm. esikunta ja paljon asumuksia majoituttiin parakkiin.

20/1
Klo 9 aikaan oli järjestäytyminen Leini järven jäälle. Siinä patalj 57 Ryk 15 y.m. otti vastaan Saksalaiset upseerit. Seurasi näytös etenemisestä järven yli eri muodoissa. Illalla sama mutta myös metsä-maastossa. Saksalaiset väsyivät eivätkä halunneet nähdä enempää. Majuri Hokkinen kiitti Pat. hyvästä suorituksesta.

21/1 Herätys klo 2.30 Korvikkeen keiton jälkeen klo 4 aikaan lähdettiin noin 15 km. in päähän Petäjärvelle. Kuljettiin m m. rautatietä myöten. Maasto oli erinomaista (sopivaa näytökseen) metsä harvaa ja maasto vaihteleva. Edettiin 5 km metsässä ruokailtiin ja tultiin Leini kylään klo 4.25 Suksilla tänään 12 t melkei noin 30km Illalla elokuvat Käytyä tuli.

22/1
Aamulla ilmoitettiin, että saadaankin jäädä tänne. Muista yksiköistä tuleet lähtivät vaan meidän komp. jäi upseerikurssien ajaksi. Haapamäki ja Lepistö M. lähtivät hakemaan 5 joelta sinne jääneitä tavaroita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti