2. joulukuuta 2013

8.-14.1.1943 Suksilla liikkumismuotoja harjoitellaan

Tammikuu 1943

8/1
Tänään meidän komp. muutettiin pois linjasta klo 1 aikaan. I jouk on reservissä uutisen komento paikan luona kesällisessä tulikko korsussa. Kuuleman viedään Rautuun koulutettavaksi. Tänään ei päässyt yhtään miestä lomalle II kom.
Vastasin Sirkan kirjeeseen 1/1

9/1
Klo 12 oli puhuttelu Komp. komen kapt Antila. Joudumme kertaamaan pääasiassa suksilla liikkumista. Meidät viedään johonkin jossa näytetään kuinka Suomalaiset sotilaat liikkuvat ja tappelevat. Meidän komp. on valittu koko Suomen armeijasta tähän tehtävään, jonka täytyy onnistua.
Tili 120mk. 30/12 -42 -- 10/11 -43

10/1 
Saimme tänään aamupäivällä sukset. Ne olivat vanhoja. Minäkin sain vanhat sukset ja kantapainot (?). Saimme ylimääräisenä sissimuonia. Nestori vei meidät korsun poikien rahat ja peli loppui jatkuakseen toisessa kämpässä. Koski on myynyt jäniksen nahoista paitaan asti, että pääsi peliin.

11/1
Tänään aamupäivällä oli suksi muodollista. Se tuntui menevän kaikilta hyvin. Olin 38 viimeksi Parkuinmäen suojeluskunnan alokaskursseilla. Vaihdoin sukset.

12/1 
Aamupäivällä suksiharjoituksia. Latupartion toimintaa. Ryhmän joht. saivat illalla kompassit. Sain nyt enemmän tilaa. Sain Rykmentin merkiin se maksoi 30 mk.
Kirje Eeva-Liisalta 10/1

13/1 
Joukkueen eteneminen maastossa ja etenemis muodot. Avojono, avojono parijono, Neliö ja kolmio. Saimme ruokosauvat. Komp. tuli uusia varusteita. 
Kirjoitin Eevalle 12/1 Kirje Arvo-serkulta 14/1

14/1 
Harjoitukset täysi vahvuisella komppanialla. Jääkäri komp. saimme täyden. Viitaniemi on komennuksella II Ryh. tuli II miestä lisää. Jaettiin uusia varusteita, manttelia, asetakkia, housuja, kintaita ja kenkiä. Sain vain hiihtokengät syylingit ja rukkaset. Vaihdoin V.H sormuksen tupakalla.
Kirjeet Isältä 9/1 Mummolta 12/1 Aatolta ja Rauhalta 8/1, alla jo R. vastasin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti