2. joulukuuta 2013

Vuosi 1943, 1.-7.1.1943 Pietarin valonheittimien keilat taivaalla

Vuosi 1943

Tammikuu

1/1 
Hiihtelin heti aamulla lähelle Niittyjärven kylää oravia jahtamaan, mutta ei näkynyt edes jälkiä. Menin Saarisen jälkiä S. ja I. saivat. Aloitin vuoden korvikkeen keitolla. Laitoin juuri korviketta pakkiin, kun vuosi vaihtui. Linjoilla jonkun verran meteliä, mutta ei vastaa viime vuotta.
Kirje M. Loikkaselta 28/12 42. vastaus heti.

2/1 
Tänään Raition kanssa metsä reissu, vaan en saanut, mutta Rautio sai yhden Ne eivät kulje maassa ollenkaan, vain puissa ja siellä hiljaa Eikä tahdo nähdä syönnöksiäkään. Minulle jäi Aaltosen pien. kiv kun hän lähti toissa päivänä I kk den opinto lomalle Helsinkiin.
Kirje äidiltä ja Reinolta 28/12 -42. Vastasin heti.

3/1
Aamiaiselle asti metsässä kävelyä, vaan ei oravan jälkiä missään. Toisetkin tulivat ilman oravia pois. Ihalaiselle teeri. Venttaaminen on muodissa. Viestin miehiäkin on mukana. Ihalainen ja Viitamäki voittavat. 1/1 asti on jouk. joht- ylik. Vieno Anttila.
H. serkulta kirje 29/12 -42 vastasin. Onnittelu kortit Aatolle ja Reinolle.

 4/1 
Taas muutimme linjoille oikealle. II Ryhmä joutui pikku-korsuun. Vartio paikkoja edelleen 2 ja 5 miestä 2 tunnilla vartiossa. Saimme aikamoisen jyryn aikaiseksi. Tykistön tulen johtoa ei ole enää II kohdalla.
Kirje Eeva-Liisalta 2/1 Mummolta 1/1. Vastasin

5/1
Saunapäivä. Ihalainen ja Manne (V.T. lähetti) lämmittivät saunan kuumaksi. Pikku korsu on vietävät kuuma Ulkona pyryttää. Saimme puhelimen välityksellä noin tunnin ajan musiikkia viestistä. Kuului mainiosti.
Kirjoitin Mummolle 4/1

6/1
Ilma muuttunut pakkaseksi. Ryssä ei juuri ammu, eikä täälläkään ammuskella. Näkyjä sen sijaan tulee päivisin useita kymmeniä. Tänään ampui puunhakijoita aivan lähelle makulla. II on nyt hälytyskello. Leningradissa lentotoimintaa 18-20 välillä.

7/1
Pakkasta on noin 27 astetta II tuntia tulee vartiossa pitkäksi. Viime yönä jäätyi 5- joki. Pietarissa etsivät valonheittäjien keilat taivasta ja I.T. ampui suunnattomasti. Koneiden ääni kuului ja pommien räjähdykset. Puhutaan taas pois muutosta.
Kirjeet Sirkalle 3/1 Aulikselta 4/1 vastasin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti